Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Καλαβρύτων: ''Αφιερώνεται στους υβριστές μας''

ambvrosios
Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Η γνωστή ανάρτησή μας με τίτλο «Φτύστε τους!» στάθηκε ικανή να προκαλέση ένα δημοσιογραφικό σεισμό!
Οι εντεταλμένοι για την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης δημοσιογράφοι, πρωτίστως των τηλεοπτικών Δικτύων, κυριολεκτικώς αφηνίασαν!
Παρεποίησαν και διέστρεψαν το περιεχόμενον των δηλώσεών μας με σκοπό να διεγείρουν την Κοινή Γνώμη εναντίον μας!
Επί πλέον στη γειτονική μας Πάτρα κυκλοφόρησαν φέϊγ βολάν, ετοιχοκόλλησαν δέ και αφίσες, όπως η παραπάνω, με υβριστικό περιεχόμενο.
Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους εκείνους, όσοι μας πετροβόλησαν, διότι με τον τρόπο τους αυτό το ζήτημα του κατάπτυστου Νομοσχεδίου περί των Ομοφυλοφίλων δεν πέρασε απαρατήρητο!
Έστω και διά μέσου των αρνητικών και επικριτικών εναντίον μας σχολίων τους η Ελληνική Κοινωνία έλαβε γνώσιν του ζητήματος, οπότε κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος έκαμε τις σκέψεις του και έβγαλε τα συμπεράσματά του.
Και ας μη νομίζουν όλοι αυτοί οι κουνιστοί και λυγιστοί ανώμαλοι τύποι, ότι έτσι είναι όλοι οι Έλληνες! Ευτυχώς όχι ακόμη!
Τον χορό των κατηγόρων μας, δυστυχώς, άρχισε Αδελφός Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος, ο οποίος -χωρίς καν να ερωτηθή- ετόλμησε να εκστομίση εναντίον μας την πιό βαρειά κατηγορία, που θα μπορούσε να ακουσθή για ένα ιερωμένο-εργάτη του Ευαγγελίου!
Με θρασύτητα ο ταλαίπωρος αυτός Ιεράρχης, βγάζοντας για μια ακόμη φορά πολύ πικρό δηλητήριο από την ψυχή του εναντίον μας, είπε, ότι τα λόγια μας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Αν πράγματι ο ισχυρισμός του αυτός έχει βάση, τότε εμείς χωρίς αναβολή πρέπει να οδηγηθούμε σε καθαίρεση από την Αρχιερωσύνη μας!
Και τούτο για τον απλούστατο λόγο: έάν τα λόγια μας δεν έχουν καμμιά σχέση με τον Χριστό, τότε εξ ορισμού τα λόγια μας πρέπει να θεωρηθούν λόγια του Διαβόλου!
Δηλ. Σεβασμιώτατε και λαλίστατε Αδελφέ, εμείς είμεθα υπηρέτης και όργανο του Διαβόλου; Το σκεφθήκατε καλά αυτό, που είπατε;
Άρα όσα υβριστικά και αν είπαν εναντίον μας οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, όλα αυτά δεν μπορούν να συγκριθούν με την βαρύτητα, με την κακότητα θα έλεγα, του Ιεράρχου Αδελφού μας!
Ας σημειωθή, ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα θα κληθή να το επιλύση η Ιερά Σύνοδος, προς την οποίαν κατ’ ανάγκην οδηγούμεθα.
Σήμερα σημειώνουμε τις λίγες αυτές γραμμές μόνο και μόνο για να παρουσιάσουμε τα λόγια ενός Μεγάλου Ιεράρχου, Ρήτορος και Πατρός της Εκκλησίας μας, ο Οποίος -κατά την διατυπωθείσα δαιμονική άποψη του κατηγόρου μας Ιεράρχου, θάπρεπε να έχει να είχε αποπεμφθή στα τάρταρα του Άδου! Πρόκειται για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο!
Καθώς τα σχόλια των αναγνωστών στις διάφορες ιστοσελίδες ήσαν και πολλά και αντικρουόμενα κάπου ανεγνώσαμε το εξής, το οποίον αναφέρεται στον Μητροπολίτη υβριστή μας.
«Ο Σι……ς ο ίδιος είπε, ότι αρθρογραφούσε στην ΑΥΓΗ και είναι γνωστός σε όλους ότι μισεί τους δεξιούς και λατρεύει τον Αλέξη Τσ., στον οποίο, λέει, ότι δίνει κείμενα να τα διαβάζει κιόλας» Υπογραφή ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ (βλ. Σχόλια στο «Pentapostagma.gr/2016/01…»).
Εάν τα λόγια αυτά του αγνώστου εις ημάς σχολιαστού αληθεύουν, τότε πολλά εξηγούνται….! Ο Θεός ας μας ελεήση όλους!
Τα καθ’ ημών εξευτελιστικά σχόλια των παραγόντων των ΜΜΕ, οι ύβρεις, οι αφίσες κλπ. καθόλου, μα καθόλου, δεν μας εγγίζουν!
Αντίθετα αποτελούν εύσημα και παράσημα διά την αναξιότητά μας. Στ’ αυτιά μας αντηχούν οι λόγοι του Αποστόλου Παύλου: «Υμίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιππ. 1, 29). Υβριζόμεθα και πάσχομεν διά τον Χριστόν μας, τον Νυμφίον της ψυχής μας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 8/1/2016
Επομένως όλοι οι κήρυκες της αγάπης, όλοι αυτοί οι αγαπούληδες, και ιδιαίτερα μάλιστα κάποια μπουμπούκια των ΜΜΕ, τα οποία εκφράζουν το νέο ρεύμα της ομοφυλοφιλίας στην Κοινωνία μας σήμερα, ας το μάθουν από τα χείλη μας: Δεν μας πτοούν! Αγωνιζόμεθα, στηριζόμενοι στο έλεος του Κυρίου μας! Επαναλαμβάνομεν τα λόγια του Προφητάνακτος Δαβίδ: «ίνα τι εφρύαξαν έθνη και λαοί εμελέτησαν κενά;» (Πράξεις 4, 25). Φωνάζουν! Υβρίζουν….. Φωνασκούν……Απειλούν!
Εμείς, όμως συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αγώνα υπέρ της αληθείας, υπέρ των ηθικών Αρχών, υπέρ του Ευαγγελίου! Κριτής μας δεν είναι ο κάθε αριστερόστροφος Αρχιερεύς, ούτε ο κάθε ανώμαλος τύπος!
Κριτής μας είναι ο Ιησούς Χριστός! Και, προσευχόμενοι προς τον Σωτήρα Χριστόν, προσθέτουμε: «και τα νυν, Κύριε, έπιδε επί τας απειλάς αυτών, και δός ημίν τοις δούλοις Σου μετά παρρησίας πάσης λαλείν τον λόγον Σου» (ένθ. ανωτ. στ. 29-30).
Πρίν κλείσουμε το σημείωμά μας αυτό μέ τά λόγια του Αγίου Χρυσοστόμου θα ερωτήσουμε τον υβριστή μας Ιεράρχη: Σεβασμιώτατε, οσάκις τελείτε την θείαν λειτουργίαν σε κάποια στιγμή προσεύχεσθε προς τον Σωτήρα Χριστόν με τά εξής λόγια: «Κύριε, σώσον τους ευσε- βείς»!
Γιατί άραγε από την δέησίν σας αποκλείετε τους ασεβείς; Αυτοί δεν έχουν ανάγκην των προσευχών σας;
Ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία των «αγαπούληδων» αλλά την ίδια ώρα είσθε και επιλεκτικός! Πλήν όμως θα ήσασταν τίμιος με τον εαυτόν σας, εάν η δεύτερη εκφώ- νηση και προσευχή σας ήταν το «Κύριε, σώσον τους ασεβείς»!!!!
Να σας υπενθυμίσουμε τα λόγια σας:
«Αυτός ο λόγος, που ακούστηκε από ιερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ έχει σχέση με την Εκκλησία γιατί δεν έχει σχέση με το Χριστό. Ο Χριστός δεν μίλησε ΠΟΤΕ με τέτοιον τρόπο για τους αποτυχημένους και τους αμαρτωλούς..... Η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία, είναι αγάπη, και επειδή είναι αγάπη είναι αλήθεια και διακονεί και την αγάπη και την αλήθεια».
Ερωτώ, λοιπόν, για δεύτερη φορά υμάς, τον «αγαπούλη» Ορθόδοξο Μητροπολίτη: Γιατί, Σεβασμιώτατε, δεν παρακαλείτε τον Θεόν και για τους ασεβείς; Γιατί τους αφήνετε έξω από το αρχιερατικό σας ενδιαφέρον; Γιατί δέεσθε και ψάλλετε το «Κύριε, σώσον τους ευσεβείς» μόνον;
’Επειτα από τα παραπάνω επεξηγηματικά και διευκρινιστικά ας έλθουμε τώρα στον μεγάλο πατέρα της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Οποίος εδίδασκε τα εξής: Αν ακούσης κάποιον να βλασφημή το όνομα του Θεού στην αγορά, δός του ένα χαστούκι, σπάσε του το στόμα! «…..Ράπισον αυτού την όψιν, σύντριψον το στόμα, αγίασόν σου την χείρα διά της πληγής…..ότι τον Βασιλέα των Αγγέλων εβλασφήμησεν»!
Με ακούσατε Σεβασμιώτατε; Με ακούτε και όλοι εσείς οι λοιποί κοσμοαγάπητοι (;;;) «αγαπούληδες»; Μητροπολίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι, Παιδοψυχίατροι, Καθηγητάδες του Πανεπιστημίου, Δημοσιογράφοι, Σχολιαστές των Μ.Μ.Ε.; Ο ιερός Χρυσόστομος δεν είπε απλώς «φτύστε τους», όπως ετόλμησε να γράψη ο ταλαίπωρος Αμβρόσιος! Είπε κάτι πολύ βαρύτερο: «σύντριψον το στόμα»!!!!!
Και τώρα για μη αδημονείτε σας παραθέτουμε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα από τον λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου πρώτα στο αρχαίο, το αυθεντικό, κείμενο και έπειτα και σε μετάφραση!
Α) ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
«... Αλλ’ επειδή περί βλασφημίας ημίν ο λόγος εγένετο νυν, μίαν υμάς άπαντας αιτήσαι βούλομαι χάριν αντί της δημηγορίας ταύτης, και της διαλέξεως, ίνα μοι τους εν τη πόλει βλασφημούντας σωφρονίσητε. Καν ακούσης τινός εν αμφόδω, η εν αγορά μέση βλασφημούντος τον Θεόν, πρόσελθε, επιτίμησο, καν πληγάς επιθείναι δέη, μη παραιτήση˙ ράπισον αυτού την όψιν, σύντριψον το στόμα, αγίασόν σου την χείρα δια της πληγής, καν εγκαλώσί τινες, καν εις δικαστήριον έλκωσιν, ακολούθησον˙ καν επί του βήματος ευθύνας ο δικαστής απαιτήση, ειπέ μετά παρρησίας, ότι τον βασιλέα των αγγέλων εβλασφήμησεν. Ει γαρ τον επι γης βασιλέα τους βλασφημούντας κολάζεσθαι χρη, πολλώ μάλλον τους εκείνον υβρίζοντας». (Εκ της Α” ομιλίας του ι. Χρυσοστόμου εις τους αδριάντας: Ε.Π. Migne 49, 32). (ΒΕΠ, τόμος 31.σελ. 622-623, Migne E.Π. 49,32-Πρώτη Ομιλία εις τους Αδριάντας).
Β) ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
«Επειδή τώρα σας ωμίλησα περί βλασφημίας, θέλω να ζητήσω από όλους σας μιαν χάριν αντί της διαλέξεως και της ομιλίας ταύτης, και αυτή είναι να σωφρονήσετε, προς χάριν μου, τους ανθρώπους που βλασφημούν εις την πόλιν, αγοράς να βλασφημή τον Θεόν, πλησίασε, επίπληξέ τον, το πρόσωπον, σύντριψέ του το στόμα, και αγίασε το χέρι σου δια της πληγής που θα του δώσης, και αν σε καταγγείλουν μερικοί και σε σύρουν εις το δικαστήριον, να τους ακολουθήσης· και αν από το δικαστικόν βήμα σου ζητήση ο δικαστής ευθύνας να ειπής με θάρρος, ότι εβλασφήμησε τον βασιλέα των αγγέλων. Διότι εάν πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που βλασφημούν τον επίγειον βασιλέα, πολύ περισσότερον πρέπει να τιμωρούνται εκείνοι που βλασφημούν εκείνον».
Ο Σεβασμιώτατος, προς τον οποίον διεβιβάσαμε τό παραπάνω κείμενο, και πάλιν δεν συνεκινήθη! Στρεβλώνοντας τα πράγματα, αναζητεί σανίδα σωτηρίας από την μεγάλη του γκάφα.
Ιδού τι μας έγραψε: «Νομίζετε ότι σας δικαιολογεί ο λογος του Ιερού Χρυσοστόμου, ο Οποίος αναφέρετε σε άλλο θέμα., το θέμα της βλασφημίας;» Μου θυμίζει την παροιμία «απορία ψάλτου βήξ» Ή το «άλλα λόγια λέτε, να αγαπιώμαστε»!
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι πότε μπορούμε νά ασκήσουμε βία καί πότε όχι! Το θέμα μας είναι εάν ο νόμος του Ευαγγελίου, ο νόμος του Χριστού, μας επιτρέπει κάποτε - κάποτε νά ασκήσουμε έλεγχο, να περιφρονήσουμε, ακόμη και να χειροδικήσουμε όταν καταπατείται ο Νόμος του Θεού.
Και για να τελειώνουμε μαζί σας, Σεβασμιώτατε Αδελφέ της αγάπης και της ανοχής, πλήν όμως και αγενέστατε υβριστά μας, και με όλους εσάς τους λοιπούς «αγαπούληδες», στη φαρέτρα μας έχουμε κρατήσει για όλους εσάς μια βόμβα πολλών μεγατόνων, ώστε να σας δώσουμε την χαριστική βολή!
Καθώς, λοιπόν, λέγει ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, «πρίν γεννηθή ο Χριστός, Άγγελος Κυρίου θανάτωσε όλους τους ομοφυλό-φιλους του κόσμου, καθώς η αμαρτία αυτή είναι θεομίσητη αμαρ- τία» (Πηγή: βλ. orthodoxia-ellinismos.gr)
Και για να πείσουμε και τους πιο άπιστους από εσάς σας παραθέ- τουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από τον άγιο Νικόδημο. Θα το εύρετε στην «Ερμηνεία της Γεννήσεως»:
«Τρίτον δε και τελευταίον θαύμα ηκολούθησεν εν τη Χριστού Γεννήσει: λέγει γαρ ένας Διδάσκαλος, ότι την νύκτα εκείνην, κατά την οποίαν εγεννήθη ο Δεσπότης Χριστός, έστειλε πρώτον ένα Άγγελον και εθανάτωσε όλους τους αρσενοκοίτας, όπου ήσαν εις τον Κόσμον, και έπειτα εγεννήθη, δια να μη ευρεθή τότε εις την γην μία τοιαύτη Θεομίσητος αμαρτία (παρά Ιερωνύμω)». (Βλ. Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου, ΕΟΡΤΟΔΡΟΜΙΟΝ, Τόμος Α’, σελ. 145).
· Αυτά, λοιπόν, τα λίγα προς τους υβριστές μας!
· Αδελφοί μου, σας συγχωρούμε και σας αγαπάμε!
· Σας ευχόμεθα ΚΑΛΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ! 
· «Το σφάλλειν ανθρώπινον»!
· Πλήν όμως, Σεβασμιώτατε, καμμιά φορά «το σφάλμα είναι χειρότερον από έγκλημα», κατά τον Ταλλεΰράνδον!
Αίγιον, 11 Ιανουαρίου 2016
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ: Σας παρουσιάζουμε την προσπάθειά μας καταλλα- γής με τον Ιεράρχη-υβριστή μας:
Κατ’ αρχήν απευθυνθήκαμε απ' ευθείας προς Αυτόν με την από 17.12.2015 προσωπική επιστολή μας, την οποίαν είχαμε επισφραγίσει με τα εξής λόγια: «….Ταύτα μετά πολλής ειλικρινείας εθεώρησα χρέος μου να εκθέσω εις την αγάπην Σας, να εκζητήσω δε την συγγνώμην Σας δια τον σκανδαλισμόν, τον οποίον αθελήτως Σας επροξένησα, επί πλέον δε να ζητήσω και την προς Κύριον ικεσίαν Σας, δια να συγχωρήση εμέ τον αμαρτωλόν και τρισάθλιον δούλον Του».
Έπειτα, αφού δεν καταξιωθήκαμε μιάς κάποιας απαντήσεως εκ μέρους Του, την 22αν.12.2015, δημοσιεύσαμε την παραπάνω επιστολή μας στην ιστοσελίδα μας με τίτλο «Ειπέ τη Εκκλησία». 
Στή συνέχεια, αφού και πάλιν δεν αξιωθήκαμε μιάς απαντήσεως εκ μέρους του υβριστού μας Ιεράρχη, στην ιστοσελίδα μας της 23ης.12.2015 προέβημεν σε ανοικτή πρόσκληση με τον τίτλο: «Ερωτώ τον Σεβασμιώτατο….».
Την 7ην Ιανουαρίου 2016 απεστείλαμεν νέαν επιστολήν, παρακαλούντες να προβή σε μια επανόρθωση των αμαρτωλών και υβριστικών Δηλώσεών του, πλήν όμως ματαίως.
Την 9ην Ιανουαρίου 2016 απεστείλαμεν νέαν επιστολήν μέ περιεχόμενον λίαν καυστικόν. 
·Ο «αγαπούλης» Ιεράρχης Αδελφός μας μπορεί να δείχνει αγάπη σε ένα ομοφυλόφιλο και ανώμαλο άτομο, κατά την ομολογίαν του, ΑΛΛΑ προκειμένου για τον Ιεράρχη Αδελφό του εκτοξεύει πυραύλους κακίας και προσπαθεί να τον κονιορτοποιήση.
Είναι ο ίδιος, που ακόμη και την Καλημέρα του μας την έχει αποστερήσει, οσάκις συναντώμεθα εις την Ιεραρχίαν!
Η σημερινή ανάρτησή μας είναι η τελευταία προσπάθεια. Προκαλώ την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθή, ώστε να μη επαναλαμβάνεται το φαινόμενο της ανοικτής αντιπαραθέσεως μεταξύ των Ιεραρχών, πράγμα το οποίον επιφέρει ζημίαν εις το ιερόν Σώμα της Εκκλησίας μας.
Αλλά, ας μη ξεχνάμε, την παροιμίαν, ότι «η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει»!