Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κυριακή της Ορθοδοξίας, 20-3-2016, π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης

Ειναι δυο πραγματα που μας λεει η παραδοση μας να μην κανουμε υπακοη: Αν σε καλεσουν να κανεις υπακοη στην αιρεση .Θα πεις οχι. Και αν σε καλεσουν να δεχτεις ανηθικοτητα, παλι θα πεις ,Οχι. Λοιπον, δεν ειναι υπακοη ανευ προϋποθεσεων.

1:17 Η κοινωνια της Εκκλησιας με κεφαλη τον Χριστο ειναι κοινωνια θεωσεως,Δεν ειναι ουτε ενας συλλογος ουτε ενα φιλοσοφικο σωματειο. Ή για κοινωνικους αγωνες.Βεβαιως ειναι και τα κοινωνικα και τα εθνικα διοτι ο πραγματικος ορθοδοξος οπως μας τα θυμιζε ο παπα Γιαννης ο Ρωμανιδης ,αιωνια του η μνημη, δεν ειναι ουτε βλακας ουτε χαζος. Ισα ισα που ο ορθοδοξος πιστος ειναι αητος ειναι λεβεντης, ειναι λιονταρι.Και ας παρουμε παραδειγμα τους αγιους μαρτυρες και νεομαρτυρες .Ποιος απο αυτους που βγαινει και λεει ανοησιες οτι ταχα ας πουμε οι χριστιανοι ειναι αδυνατοι.Πηγαινε εσυ που λες τις εξυπναδες στο μαρτυριο. Να σε γδερνουν ζωντανο να σου βγαζουν τα νυχια. ...αυτο ητνα οι αγιοι και οι χριστιανοι.Λεβεντες,φιλοτιμοι,λιονταρια. Και αετοι οχι βλακας.Νομιζει κανεις οτι η ορθοδοξια και ο χριστιανισμος ειναι βλακεια. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΡΙΣΗ. Τα ελεγα και σε προηγουμενη εκπομπη θα βαλουμε το μυαλο μας την κριση να σκεφτει .Ερχονται καποιοι στο ονομα του Χριστου και του Ευαγγελιου και μας λενε να γεμισει η πατριδα μας με λαθραιους. Αλλοθρησκους.Αλλοδοξους. Δηλαδη βαζουμε με ευαγγελικο περιτυλιγμα στο ονομα της αγαπης την καταστροφη της πατριδος , του τοπου της παραδοσης μας ;Αυτου του τοπου που ειναι βαμμενος με αιματα αγιων και ηρωων;

Κανουμε ενα περιτυλιγμα και λεμε αγαπατε αλληλους.Ναι αγαπαμε αλληλους ο Χριστος μας το ειπε αυτο. Οι αγιοι που το εβιωσαν κατ΄εξοχην πως συμπεριφερθηκαν;Βλεπετε ολους τους αγιους και τους παλιους και τους νεους. Παρτε τον Αγιο Παϊσιο. Κατ΄εξοχην αγαπημενος αγιος και με τεραστια πιστη στον λαο μας και περα απο τα ελληνικα συνορα ερχονται καθε μερα στον ταφο του να τον προσκυνησουν απο τις τεσσερις γωνιες του πλανητη. Ορθοδοξοι χριστιανοι απο τη Ρωσια απο την Αμερικη... λοιπον πηγε και πολεμησε στον στρατο. Δεν ειπε : Α λεει το ευαγγελιο αγαπατε αλληλους αγαπατε τους εχθρους αρα λοιπον να παραδωσουμε στα χερια των εχθρων τι λεει οΤουρκος ; Θελω το μισο Αιγαιο. Ε στο ονομα της αγαπης για τους εχθρους παρτο ολοκληρο.

Τι εγινε το 40; .....πιστευε ο υπερφιαλος Μουσολινι οτι σε δυο τρεις μερες θα επινε καφε στην Αθηνα. Δεν του ειπαν οι λεβεντες οι ορθοδοξοι Ρωμιοι μαλιστα βαση αυτα που λεει το Ευαγγελιο για τους εχθρους οριστε περαστε Καλως ηλθατε οπως λενε σημερα καποιοι ανοητοι στους δηθεν προσφυγες. Καλως ηλθατε προσφυγες.
Τι προσφυγες ρε παιδια ; Παρτε και ανοιξτε να δειτε τι λεει το Δικαιο περι προσφυγων. Τα λεει σωστα το ειπα και την προηγουμενη φορα ,οι πολιτικες ιδεες του Ανδρεα Ανδριανοπουλου δεν με ενδιαφερουν αλλα με ενδιαφερει οτι σε αυτα τα αρθρα ..διαβασα δυο αρθρα του για το προσφυγικο , τα λεει ωραια ο ανθρωπος. Λεει : Τι ειδους προσφυγας ειναι αυτος που εχει ηδη περασει 6 χωρες μεχρι να ερθει στην Ελλαδα; Διαβασα οτι απο 77 χωρες κατεγραφησαν περσυ που μας ηρθαν εδω απροσκλητοι μεχρι και απο την Ακτη Ελεφαντοστου και απο το Αφγανισταν 200.000.Καλα εχει το Αφγανισταν πολεμο ; Και εν πάση περιπτώσει η πρωτη χωρα στην οποια θα μπει διωγμενος διωκεται επειδη εχει πολεμο εκει θα πει εγω ειμαι εδω, ζητω ασυλο οχι αφου διανυσει 5 6 χωρες και ερθει στην Ελλαδα. Αλλα ειμαστε εδω οι βλακες της Ευρωπης διοτι οι ψευτοανθρωπιστες πανω οι Γερμανοι και οι αλλοι κλεινουν τα συνορα .Βαλαν τους υποτακτικους τους, τους προθυμους Σκοπιανους και Βουλγαρους οι οποιοι φαινεται οτι πηραν και ανταλλαγματα πηραν και χρηματα φιανεται οτι εχουν πιο πολυ μυαλο απο μας. Απο τις ανοησιες που λενε οι δικοι μας οι δηθεν προοδευτικοι .Διαβαζα οτι σε ενα συμβουλιο της ΟΛΜΕ πανελλαδικη συνεδρια εγινε δεκτο ενα ψηφισμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ .Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι πιο αριστερα και απο το ΣΥΡΙΖΑ .Ειπε λοιπον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ψηφισαν ολοι .ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Να δοθει λεει υπηκοοτητα ή ιθαγενεια οπως λενε οι ανοητοι. ..που δεν εχουν μυαλο να καταλαβουν οτι η ιθαγενεια δεν ειναι κατι που αποδιδεται ή εισαι κατι βιολογικα ή δεν εισαι.Ελληνας εισαι αυτο ειναι η ιθαγενεια. Δεν μπορει ο Ελληνας να παρει ιθαγενεια Κινεζου και Κινεζος Γιαπωνεζου, Αλλο ιθαγενεια και αλλο υπηκοοτητα. Ζητουν λοιπον να παρουν ιθαγενεια ή υπηκοοτητα ολα τα παιδια των μεταναστων που γεννηθηκαν στην Ελλαδα.Χωρις καμια προϋποθεση. Βρε που συμβαινουν αυτα τα παργματα; Βεβαιως αφου θα παρουν τα παιδια μετα θα παρουν οι γονεις. Αλλα και αυτο το Δικαιο που υπαρχει τωρα στα 5 χρονια παιρνεις υπηκοοτητα. Μα τρελαθηκαμε τελειως. Γιατι τα λεω αυτα τωρα; Για να πω οτι ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΩΜΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΗΤΟΣ .ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΑΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΗΛΙΘΙΟΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ .ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ , τα ελεγα και σε προηγουμενη εκπομπη, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ. Ε ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. Στην τεσσαρακονθημερη νηστεια που εκανε ο Χριστος. .....γιατι τα λεω αυτα λεω παλι;
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣ, ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΗΣ,ΤΙΜΙΟΣ ,ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ ,ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ :ΕΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΩ .ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΡΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ. Για σκεφτειτε ποσες γενιες μας χωριζουν απο τον Κολοκοτρωνη ; τον Μακρυγιαννη; Πολυς λιγος χρονος. ...4 5 γενιες 6. ...και λεει και η Γραφη και η Βιολογια το λεει μεχρι 7 γενιες επηρεαζει ειτε η κακη ειτε η καλη παραδοση.Λοιπον αυτοι οι ανθρωποι που τα δωσαν ολα και για τον Χριστο και για την Ελλαδα και μεις σημερα τους προδιδουμε ειτε ενσυνείδητα , αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις πανω, ειτε εμεις με την βλακεια μας με τον εφησυχασμο μας. ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΙΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΦΙΟΝΙ. ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ : ΠΑΤΕΡ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΠΡΟΣΕΥΧΗ.ΜΑ ΤΟΥ ΛΕΓΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ.....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΛΕΩ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.