Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Το υπερόπλο του Πούτιν - Πυρηνοκίνητος πύραυλος που δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από κανέναν

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σε ομιλία του πως η Ρωσία έχει αναπτύξει και δοκιμάζει μια νέα σειρά στρατιωτικών πυρηνικών όπλων ικανών να ξεπεράσουν τις αμερικανικές αντιβαλλιστικές πυραυλικές άμυνες.

 

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας, ο Πρόεδρος παρουσίασε σε animation βίντεο τον νέο « πύραυλο κρουαζιέρα», ένα υποβρύχιο πύραυλο drone καθώς κι άλλα όπλα.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πως οι δοκιμές των πυραύλων έγιναν τον περασμένο φθινόπωρο, ενώ ο πύραυλος έχει τόση απεριόριστη εμβέλεια και τέτοια υψηλή ταχύτητα που του επιτρέπει να διαπερνάει οποιαδήποτε πυραυλική άμυνα.
Ως αποτέλεσμα αυτών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πυρηνοκίνητος πύραυλος κρουαζιέρας δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από κανέναν.
Η ομιλία ήρθε τον ίδιο μήνα που το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε μια νέα πολιτική για τα πυρηνικά όπλα, η οποία συνοδεύτηκε από μια υπόσχεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος δήλωσε πως θέλει να αναπτύξει ένα οπλοστάσιο «τόσο ισχυρό και ισχυρό που θα αποτρέψει οποιεσδήποτε πράξεις επιθετικότητας».
Ως έμμεση απάντηση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε στην ομιλία του:
«Θα ήθελα να πω σε όσους προσπαθούσαν να κλιμακώσουν τον «αγώνα» εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια,  καθώς και να αποκτήσουν μονομερή πλεονεκτήματα έναντι της Ρωσίας και να επιβάλουν περιορισμούς και κυρώσεις, πως η προσπάθειά τους και η προσπάθεια να περιοριστεί η Ρωσία απέτυχε»
Να σημειωθεί πως τα αποκαλυπτήρια του πυραύλου έγιναν στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο, η οποία είχε έντονο προεκλογικό χρώμα, δεδομένου ότι οι προεδρικές εκλογές θα γίνουν στα μέσα Μαρτίου.
Μάλιστα, ο Πούτιν ζήτησε ο ίδιος να κάνει την ομιλία του σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στον Κρεμλίνο, ο οποίος θα ήταν εξοπλισμένος με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

(πηγή: iefimerida)