Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΜΗΤΕΡΙΚΟ

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑΜ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΙΟΥ. ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟN ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.

 



«Πρέπει με κάθετρόπο να κερδίσουμε μία θέση στη Βασιλεία των Ουρανών Είπε ο κύριος ότι καλείτους πάντες στη σωτηρία, δεν καλεί μόνο τους εκλεκτούς. Καλεί τους πάντες. Τοδιαβάζουμε κάθε ώρα και στιγμή, εν παντί καιρώ.

Ο Χριστός είναιζωντανός κι είναι ανάμεσά μας. Είναι ολοφάνερος. Εγώ τον είδα ολοφάνερο. Τονείδα πάνω από το κελί μου. Είχε τη λάμψη του φεγγαριού, το τετράγωνο πλαίσιομέσα στο οποίο καθόταν. Είχε ένα γαλήνιο πρόσωπο, τόσο που δεν το έχει αποδώσεικαμία εικόνα, σαν τον Άγιο Μαντήλιο. Γαλήνη ξεχυνόταν από το πρόσωπό του, έναχαμόγελο, ένα βλέμμα αξέχαστο που με κοίταξε… Σαν ακτίνες κατέβαιναν κάτιφωτεινές λάμψεις προς εμένα, σαν να μου έλεγε, μην αμφιβάλλεις ότι είμαιζωντανός. Όποιος πιστεύει δεν αμφιβάλλει.

Κάποιοι πουαμφισβητούν την παρουσία του, λένε γιατί ο Χριστός επιτρέπει να γίνονταισεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί; Αυτά τα κάνουν οι αμαρτίες μας. Οι Άγιοι Πατέρεςμου λέγανε παλιά ότι η ψυχή που πηγαίνει πάνω από τέτοια γεγονότα, δεν παθαίνειτίποτα. Πηγαίνει ίσια στους ανοικτούς ουρανούς».
zoiforos.gr