Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη ανακάλυψη χειρογράφων της Αγίας Γραφής !

Μια ακόμη απόδειξη της αυθεντικότητας και της γνησιότητας της Αγίας Γραφής. Με την εγγύηση του Εβραϊκού κράτους, που τα διατηρεί σε ειδικό αμφίβιο μουσείο! 
Από τις ανασκαφές του Κουμράν.
Χάρτης Qumran & Παλαιστίνης
Δείγμα χειρογράφων από το Κουμράν.
Από την επίσκεψή μας στην έρημο του Κουμράν το 1995, με τον γερ. π.Μάξιμο & τον καθηγητή Θεολογικής ΑΠΘ κ. Ιωάννη Καραβιδόπουλο.

    

     Το 1947 μια τυχαία αλλά πολύ σπουδαία ανακάλυψη, έφερε στο φως τα σπουδαιότερα ίσως χειρόγραφα της ανθρωπότητας. Χειρόγραφους παπύρους με αυτούσια ολόκληρα κεφάλαια από την Παλαιά Διαθήκη και μάλιστα τον Προφήτη Ησαία, όπου περιέχονται σπουδαίες προφητείες για το Μεσσία. 
     Τα Χειρόγραφα αυτά χρονολογήθηκαν από τους ειδικούς αρκετά χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού και γι αυτό φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού σε ειδικό περιβάλλον ενός μουσείου με δυνατότητες υποβρυχίου!
Πρόκειται για ένα Εβραϊκό εύρημα αλλά με τεράστια αξία και για το Χριστιανισμό.
Ο λόγος είναι, επειδή υπήρξαν αρκετοί μέχρι τώρα πολέμιοι που υπεστήριξαν ότι οι Χριστιανοί αλλοίωσαν εκ των υστέρων αρκετά χωρία της Π.Δ. για να τα ταιριάξουν σαν προφητείες με την Καινή Διαθήκη. Τώρα τα ευρήματα πείθουν και τον πιο κακόπιστο ότι το κείμενο της Π.Δ. είναι αυθεντικό και ταιριάζει απόλυτα με αυτό που έχουμε και εμείς σήμερα μεταφρασμένο από τους Ο΄.
     Ο Χριστός δεν ήταν ένας τυχαίος στην ιστορία του ανθρώπινου γένους αλλά ο μοναδικός αναμενόμενος Μεσσίας του Ισραήλ μα και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
        Στο Κουμράν ανακαλύφθηκαν εκτός των άλλων τα ερείπεια μιας αρχαίας μοναστικής κοινότητας ζηλωτών Εβραίων, των Εσσαίων που είχαν καταφύγει στην έρημο και Τον περίμεναν ζώντας ασκητικά, όπως έκανε αργότερα ο Τίμιος Πρόδρομος. 
         Επίσης βρέθηκε το καταστατικό λειτουργίας και ζωής τους που εντυπωσιάζει σήμερα τους ερευνητές, αλλά μας πείθει ότι όντως αρκετά πριν την εποχή του Χριστού υπήρχε έντονη η προσδοκία του Μεσσίου, σύμφωνα με τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης που υπήρχαν.